Vrijwilligers Pieter en Sara� in Nicaragua

 

Hoi,

Wij zijn Pieter en Saraï. Sinds 31 december 2010 verblijven we hier in San Juan del Sur, Nicaragua.

 

De eerste weken hier waren een serieuze aanpassing voor ons. We hadden de maand ervoor doorgebracht in Cusco. Een stad waar we na een maand wonen nog steeds niet alle hoekjes en kantjes van gezien hadden. San Juan del Sur daarentegen is een toeristische surfstad waarvan de kern een vijftal straten groot is. Ondertussen zijn we een maand en half verder, en zijn we al heel wat beter ingeburgerd. We wonen in ons eigen huisje, we werken als leerkrachten en helpen bij het runnen van het opvangtehuis (de albergue).

Saraï geeft Engelse les aan kinderen tussen 7en 17 jaar en Pieter geeft Engels aan volwassenen. Allebei helpen we vaak bij de opvang van Ernestina, een 13-jarig meisje dat momenteel in de alberge verblijft. Met deze taken zit ons weekschema behoorlijk vol.

 

Vanaf deze week begint Saraï ook met lesgeven in de school op zaterdag en Pieter zal verder nog wat meehelpen met de administratie van de school.

Verder zijn we hier al veel leuke mensen tegengekomen. Dit zijn vaak (Amerikaanse) vrijwilligers die enkele weken komen helpen. Spijtig genoeg vertrekken deze steeds veel te snel. Ze bieden ons echter de kans om allerlei andere projecten te bezoeken waaraan zij meehelpen. Zo kregen we de kans om mee te helpen met een project dat gratis oogonderzoek aanbood en duizenden gratis brillen uitdeelde. Ook vergezelden we een groep die waterfilters en stoofjes installeert en onderhoudt bij mensen die geen wateraansluiting hebben en op hout koken.

De planning is om tot eind oktober hier in San Juan te verblijven. Intussen houden we jullie op de hoogte!

Tot dan, Pieter en Saraï