Music For Terrabona

Na een bezoek van mijn moeder, Marjan Denayer, aan San Juan del Sur in Nicaragua, bracht zij ook een bezoek aan Toon Bongaerts.
Toon Bongaerts is reeds jaren werkzaam in de regio van Terra Bona en tevens een goede vriend van Pat.
Na het horen van moeders reisverhalen nam ik het initiatief om een evenement te organiseren ten voordele van een klein project in Terrabona
.

Ruben Verbruggen

 

MUSIC FOR TERRABONA

Terrabona is een bergregio gelegen in het noorden van Nicaragua, op Haïti 

na het armste land van Latijns Amerika.

 ‘Tierra Buena' is een lokale NGO in Terrabona, een gemeente die behoort tot de armste van Nicaragua. Haar doel is mee te helpen aan een betere gezondheidszorg, een beter onderwijs en het promoten van culturele activiteiten voor de kansarmen.

De Vlaamse dokter Toon Bongaerts werkt al jaren in deze streek voor ondermeer Damiaanactie en is tevens nauw verbonden met de werking van ‘Tierra Buena'.

Eén van de huidige projecten van ‘Tierra Buena' is de oprichting van een muziekschool. Voor mensen die gemiddeld 4 dollar per dag verdienen gaat dit niet over "zomaar" of "gewoon" een muziekschooltje. Het brengt jongeren bij elkaar, uit de sleur van de dagelijkse armoede en labeur. Bovendien is het een vorm van educatie en sensibilisatie en brengt muziek ze in aanraking met kunst en taal.

 ‘Music for Terrabona' steunt de financiering van deze muziekschool en diens aankoop van instrumenten.

                                       Van muziek naar muziek. Van Kontich naar Terrabona.
                                       Met uw steun wordt ‘Music for Terrabona' een succes!


Vrije donaties zijn meer dan welkom in de "COLLECTEBUS" op de benefietavond zelf.

Ons evenement is ook te vinden op Facebook! 

 

Ruben Verbruggen,Hannes Van Hoof en Jonas Van Put en wordt logistiek ondersteund door de Dienst Ontwikkelingssamenwerking en de Jeugddienst van Kontich.

Vormgeving door Stephanie Jacobs