Lieselot is terug uit Nicaragua

Dit is Lieselot haar laatste blogbericht!

 

Ondertussen ben ik al een aantal dagen terug in ons Belgiëlandje. De tropische temperaturen die de mensen in een bedwelmde staat brengt, maakt het mij wel gemakkelijk om mij terug aan te passen.

 

De laatste twee weken in San Juan del Sur heb ik echt nog genoten! Ik ben naar La Flor geweest, wat één van de zeven beschermde legplaatsen van schildpadden ter wereld is! Die nacht heb ik enkele tientallen schildpadden uit de zee zien strompelen om voor hun nageslacht te zorgen en heb ik zelf kleine boorlinkjes op het strand mogen vrijlaten. ‘k Heb ook het nachtleven wat meer verkend wat me enkele katers en een serieuze verkoudheid heeft bezorgd, maar 't was het allemaal waard ;)

 

In de clinica heb ik verder consultaties gegeven en kreeg ik nog enkele PAP-resultaten terug. Eén van de onderzoeken was positief en dit deed me wel eventjes verschieten. Ik deed het onderzoek wel sowieso om afwijkende cellen op te sporen, maar aangezien alle resultaten al normaal waren, ging ik er op de duur van uit dat alles wel goed ging zijn. We hebben de vrouw in kwestie zo snel mogelijk gecontacteerd en haar doorverwezen voor verder onderzoek. Met de meisjes van Casa Solidaridad heb ik nog een daguitstap gedaan naar de bioscoop in Managua, de dierentuin in Masaya en de Mirador van Catarina. Het was zó leuk om hen eens mee te nemen uit het opvangtehuis en het deed deugd om het oprecht te zien genieten.

 

Nicaragua is een prachtig land en ik voel me vereerd er 7 maanden te hebben mogen gewerkt. Ik wil dan ook iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, met in de eerste plaats vzw Vrienden van Patricia Claeys, Ruth en Sarah, maar ook Intal en alle mensen daar ter plaatse, 'La doctora' Rosa Elena, Don Chepito, Raul, Henry, Yaoska, Patricia, etc. Niet alleen de schitterende en diverse natuur, maar ook de solidaire visie van de mensen, de revolutionaire geschiedenis en de positieve ingesteldheid om te blijven vechten voor het welzijn van de mensen en de sociale gelijkheid maken het een uniek land dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ik heb er ongelooflijk veel geleerd. Over mijzelf en hoe de dingen soms wat meer te relativeren, maar om tezelfdertijd ook kritisch te blijven ten opzichte van bepaalde ideeën en theorieën. Over hoe zelfstandig te zijn, maar met de hulp van anderen een project op te starten. Over de geschiedenis en de structuur van het land. Over het medisch handelen en de verschillende ideeën die hierover bestaan. Al deze dingen en nog zóveel meer maakten mijn avontuur in Nicaragua één dat ik nooit zal vergeten en voor altijd zal meedragen.


Nicaragua, eres en mi corazón, para siempre!!!

 

 

     Indien je geïnteresseerd bent om zoals Lieselot vrijwilligers werk te doen in de Fundación Patricia Claeys, neem dan zeker contact op!