Steunen

Financieel

Uw steun is heel belangrijk, voor ons maar vooral voor de kansarme mensen in Nicaragua die u mee helpt bouwen aan een nieuwe toekomst. Uw financiële bijdrage is dus meer dan welkom!

Rekeningnummer: BE15 0010 4517 8030 van G3W (Geneeskunde voor de Derde Wereld)

Vermelding:  Vrienden van Patricia Claeys

Fiscale attesten vanaf 40 euro/jaar.


Zelf een voorstel?

Zoekt u nog een goed doel om te steunen en weet u precies waarvoor u uw schenking zou willen gebruiken? Dan kan u ons altijd mailen via vzw_patclaeys@hotmail.com met uw voorstel. 

Hebt u materiaal dat u graag zou willen schenken, dan is dat ook mogelijk. Zeker medisch- en verzorgingsmateriaal zijn meer dan welkom! Hartelijk dank!

 

Vrijwilligerswerk

Voor het aanwerven van vrijwilligers, werken wij nauw samen met Intal. Intal is een solidariteitsbeweging en staat voor “Een tegenmacht opbouwen in Noord en Zuid om samen het recht op gezondheid, ontwikkeling en vrede te realiseren”. Intal heeft verschillende partners in het zuiden, waaronder ook Nicaragua met de Fundacion Patricia Claeys. Wil je meer informatie over het vrijwilligerswerk, surf dan naar de website, of aarzel niet om ons te contacterenvia vzw_patclaeys@hotmail.com of neem contact op met Fanny Polet via Fanny@g3w.be.

 

We hebben reeds verschillende vrijwilligers mogen doorverwijzen naar Nicaragua. Verscheidene taken zijn fantastisch uitgevoerd door jonge, enthousiaste en gemotiveerde mensen. Matthias gaf onder meer Engelse les en ICT. Saraï werkte in het Solidariteitshuis met de meisjes, gaf ook Engelse les en vervulde daarnaast allerlei andere taken. Pieter werkte samen met Saraï in het Solidariteitshuis, gaf les en kon regelmatig meevolgen met Amerikaanse vrijwilligers van de Caleb-Foundation. Sarah en Charlotte werkten als verpleegsters in het Centro de Salud – publiek ziekenhuis – en gingen mee naar de gehuchten rond San Juan del Sur.

 

We focussen ons vanaf heden op het luik geneeskunde en gezondheidszorg. Zo is Lieselot Polfliet voor zes maanden naar Nicaragua vertrokken. Als afgestudeerd arts heeft ze besloten zich elders nuttig te maken en te kijken hoe gezondheidszorg in andere landen functioneert. Zij is vertrokken naar de Fundación Patricia Claeys waarbij ze de baarmoederhalsscreening van Patricia Claeys heropstartte, ze gaf workshops rond gezonde voeding, diabetes, fysieke beweging en baarmoederhalskanker. Ze deed consultaties en ging mee met de brigadistas naar de gehuchten in San Juan del Sur.