Matthias Mottart als ICT-leerkracht in de Fundacion

Passage in San Juan del Sur

Tijdens mijn rondreis in Midden-Amerika kon ik het natuurlijk niet nalaten om een tijdje in San Juan del Sur te verblijven. Ik contacteerde Rosa en kreeg al snel (naar Nicaraguaanse normen toch) een enthousiast antwoord terug. Op 9 oktober kwam ik dan ook aan in Nicaragua. De eerste dagen waren er redelijk chaotisch, maar daar wen je snel aan. Ik ontmoette Rosa en haar zonen Henry en Raul en werd op de informatica-afdeling in de farmacia geplaatst, alwaar ik dus leerlingen van alle leeftijden Ms-Office vaardigheden bij zou brengen. Het werd uiteindelijk een schitterende ervaring. Mijn collega, Darling (echt waar), was heel tof om mee samen te werken, de vrouwen in de farmacia waren hilarisch en alle medewerkers van de fundación enorm gedreven.

Rosa, Hector, Meylin en Dolores hebben me ook allerlei andere takken van de fundacion getoond. Zo ben ik een kijkje gaan nemen op verschillende schooltjes op het platteland, heb ik bijeenkomsten bijgewoond die als doel hadden de bevolking in bepaalde dorpen voor te lichten over allerlei sociale thema´s en heb ik een rondleiding gekregen in de kliniek. Wat mij enorm is opgevallen, is het aanstekelijke enthousiasme van de leerlingen, die maar al te goed beseffen dat de fundación hun enige kans is op onderwijs en een toekomst. Sommigen vertelden me bijvoorbeeld dat ze zich al heel erg schuldig voelen als ze één dag school moesten missen. Bovendien kijken ze heel erg op naar hun leerkrachten en de directrice.

De conclusie van mijn verblijf in San Juan del Sur is dat ik enorm onder de indruk ben van wat Patricia Claeys, die in het dorp praktisch als een heilige wordt aanzien, en Rosa Elena Bello daar gestart en uitgebouwd hebben. De reikwijdte van de organisatie groeit zienderogen en steeds meer mensen raken overtuigd van de voordelen die onderwijs en verzorging hen bieden. Hoe meer mensen bereikt worden, hoe meer mensen zichzelf en hun nageslacht een mooiere toekomst kunnen bezorgen. Daar gaan we voor!!!

Saludos cordiales, Matthias Mottart


» Meer getuigenissen